Massage bij kanker.....

Ik ben aangesloten bij het netwerk massage bij kanker.

Wil je eerst meer informatie over massage bij kanker? Kijk dan op www.massagebijkanker.nl of bekijk het filmpje onderaan deze pagina.

De diagnose kanker raakt je hele leven. Massage bij kanker kan bijdragen aan meer balans en vertrouwen.

De massage is bedoeld ter ontspanning en kan je rust en verlichting geven tijdens het ziekteproces of daarna. Je lichaam is zo hard aan het werk en het verdient daarom een moment van rust en ontspanning

Je lijf kan door de massage, naast alle medische aanraking, aanraking weer als prettig ervaren.

Massage bij kanker kan pijn en misselijkheid verminderen en heeft een positieve invloed op vermoeidheid en gevoelens van angst en onzekerheid.

Het is essentieel dat de masseur kennis heeft van wat de ziekte kanker met iemand doet, wat de behandelingen zijn en nog meer wat de bijwerkingen hiervan zijn. De massage wordt iedere keer afgestemd op jouw conditie en welbevinden op dat moment.

Mijn werkwijze;

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Na de diagnose kom je in een medische achtbaan terecht, waarbij alle aandacht meer gericht is op jouw ziekte dan op jou als mens. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning.  Om die reden sluiten massage bij kanker en coaching rondom kanker, in de praktijk, waardevol bij elkaar aan, zodat er aandacht is voor zowel je lichaam als je welbevinden.

Het is mijn talent om af te stemmen op de ander. Ik doe dit door af te tasten, aandacht te hebben voor het contact en je vragen te stellen. Ieder mens is uniek, elke ontmoeting bijzonder en iedere massage anders.

Mogelijkheden:

Wanneer je liever een massage ontvangt in je eigen omgeving of wanneer je niet naar mijn praktijk kunt, kan ik naar jou toekomen om je  een massage thuis te geven.

Voorafgaand aan de massage stuur ik je daarom digitaal een intakeformulier toe. Je kunt dan op een moment dat het jou uitkomt rustig de vragen beantwoorden.

"Toen merkte ik pas hoe moe ik was"

Interview met J.R. over wat massage voor haar heeft betekent tijdens en na haar ziekteproces.

J.R. (46 jaar) heeft mastopathie en laat zich daarom regelmatig controleren. In februari 2016 vertrouwde ze de situatie niet. Terecht, zo bleek. Er bleek een kwaadaardige tumor in haar linkerborst te zitten met uitzaaiingen in twee klieren. “Toen de diagnose gesteld was, ging het proces heel snel. Eind maart kreeg ik de eerste van zes chemokuren. Ik had bedacht er zo fit mogelijk doorheen te willen komen. Iedere dag wandelde ik een stuk, op een enkele keer na dat het echt niet ging. In die periode had ik veel steun aan mijn coach die ik al zag voordat ik ziek werd. Zij is ook degene die mij met massagetherapeut Ruth in contact bracht. Ik had veel last van mijn schouders en hoopte dat Ruth hierin verlichting kon geven. Na de tweede chemokuur bezocht ik haar voor het eerst. Ze nam de tijd voor me en het was fijn om met iemand te praten die niet uit mijn directe omgeving komt. De massages waren prettig. Ze vormden een rustmoment. Wel viel het me aanvankelijk tegen dat ze zo zacht waren. Ruth legde uit dat dat heel belangrijk is, omdat je lichaam vol zit met de afvalstoffen van de chemokuur.

Na de laatste chemo was het even wachten op de operatie. Toen merkte ik pas hoe moe ik was. Ook na de operatie duurde het zes weken voordat de radiotherapie startte. Weer kwam ik in een soort vacuüm. Iedere keer als ik in de wachtstand werd gezet, kwam de vermoeidheid er in alle hevigheid uit, wat ook op mijn spieren sloeg. In die perioden hebben de massages me veel goed gedaan. Ik wil niet zeggen dat ik er minder moe door werd, maar het waren momenten dat ik even alles helemaal kon loslaten. En voor mijn vastzittende schouders werkte het zeker.

De behandeling is inmiddels achter de rug, ik heb mijn pruik de kast in geslingerd en ga nu met een kort koppie door het leven. Een schoonverklaring heb ik niet gekregen, vanwege de uitzaaiingen, dus de tijd zal het leren of alle behandelingen afdoende zijn geweest. Dat blijft spannend.

Met de bezoeken aan Ruth ga ik nog even door.

Terugkijkend ben ik blij met de manier waarop ik het heb aangepakt. Ik ben niet bij de pakken gaan neerzitten, maar heb alles gedaan om in goede conditie te blijven. Zo ben ik er goed doorheen gekomen.”

Interview en redactie
Judith Vocking
www.pieroppapier.nl 

Het Netwerk Massage bij Kanker is een landelijk Netwerk van gespecialiseerde massagetherapeuten.